БАТЬКАМ ПРО ХАРЧУВАННЯ
Якісне харчування є основою здоров'я дітей і на це важливе питання відводиться одне з головних місць в роботі директора та сестри медичної старшої дошкільного закладу.
У дитячому садку своєчасно укладаються договори і контракти на поставку продуктів харчування. На всі продукти, що надходять на харчоблок, є санітарно-епідеміологічні висновки; здійснюється контроль за технологією приготування їжі, за реалізацією швидкопсувних продуктів, за реалізацією продуктів за термінами їх зберігання.
Харчування дитячого садка збалансоване з урахуванням вікових особливостей дітей.
Діти харчуються три рази на день, згідно з розробленим 20-денним меню, яке оновлюється 1 раз в квартал. В основу розробки меню увійшли всі необхідні харчові продукти відповідно до вимог Державних санітарних правил і норм.
Оптимальне співвідношення білків і вуглеводів в цьому меню прийнято 1: 1: 5, допустиме 1: 1: 4. У добовому раціоні допускається відхилення калорійності на 15%. Реалізація даного меню задовольняє добову потребу дітей з півтора до семи років.
У раціон харчування дітей входять всі необхідні продукти: м'ясні, рибні, молоко, сир, кисломолочні напої, вершкове і рослинне масло, картопля, овочі, фрукти, соки, хлібо-булочні вироби, крупи та ін.
На харчоблоці вивішений графік видачі готової продукції для кожної групи, приблизна маса порцій харчування дітей. Контрольна порція залишається щодня. Кухарі користуються у своїй роботі новими технологічними картами. Їжа готується з дотриманням всіх санітарно-епідеміологічних вимог. Кухарі мають спеціальну освіту. Якість готовності страв оцінює завідувач та старша медична сестра.
Правильне меню в дитячому саду - запорука здоров'я і щастя кожної дитини.
-
Прозорість та інформаційна відкритість діяльності ЗДО
- Положення про ВЕБСАЙТ
- Статут ЗДО №6
- Ліцензії та впровадження освітньої діяльності
- Структура управління закладу освіти
- Освітні програми, що реалізуються в закладі
- Мова освітнього процесу
- Наявність вакантних посад в закладі
- Матеріально-технічне забезпечення
- Алгоритм моніторингу якості освіти
- Стратегія розвитку ЗДО
- Річний план роботи
- Річний звіт про діяльність закладу
- Правила та обов'язки батьків
- Правила для дошкільнят
- Правила прийому до закладу освіти
- Правила внутрішнього розпорядку
- Положення про академічну доброчесність
- Адміністрація
- Колектив ЗДО
- Методична вітальня
- Атестація
- Протидія булінгу
- Скарбничка практичного психолога
- Інклюзивна освіта
- Безбар'єрний простір
- ВСЗЯО
- Організація харчування
-
Медичне обслуговування
- План роботи медичної служби дошкільного закладу на на 2024-2025 рік
- ПРОФІЛАКТИКА ПЕДИКУЛЬОЗУ
- ЗАГАРТУВАННЯ ДІТЕЙ ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ
- УВАГА! КОРОНАВІРУС!!!
- ХАРЧОВІ ДЖЕРЕЛА ВІТАМІНІВ ТА МІНЕРАЛЬНИХ РЕЧОВИН
- МЕДСЕСТРИ РАДЯТЬ
- ПРОФІЛАКТИКА АЛІМЕНТАРНО-ЗАЛЕЖНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ
- ПРАВИЛА ЗДОРОВОГО СПОСОБУ ЖИТТЯ
- ПРИЧИНИ БРОНХІТУ У ДІТЕЙ
- ОРГАНІЗАЦІЯ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ
- ВОЛОНТЕРСТВО